26.02.2015 10:51

"Helpt vast bij de contractonderhandelingen"

FC Den Bosch trainer Rene van Eck kijkt toe hoe zijn ploeg voetbalt tegen Jong Ajax. (23-02-2015)
FC Den Bosch trainer Rene van Eck kijkt toe hoe zijn ploeg voetbalt tegen Jong Ajax. (23-02-2015)

Ruud Kaiser werd onlangs ontslagen als trainer van FC Den Bosch. Zijn opvolger René van Eck is een opmerkelijke verschijning en bovendien weet hij zijn woorden goed te kiezen.

"Ik hoefde geen seconde na te denken toen Fred van der Hoorn mij benaderde om trainer te worden bij FC Den Bosch", aldus Van Eck tegenover Voetbal International. "We waren er snel uit. Ik heb getekend voor vijf maanden, daarna zien we verder. Vervolgens hebben we nog uren gesproken, maar niet over de functie, alleen over vroeger, toen alles niet beter was, wel leuker."

"Terug naar Den Bosch is voor mij terug naar mooie herinneringen. We hadden wel een ploeg, hoor, in mijn tijd. Martje van Duren en Regi Blinker op de flanken, Henk Grim, Michel Beukers of Jack de Gier in de punt, Petertje Barendse, Hendrie Krüzen op het middenveld, Cees van der Linden rechtsback, Gijs Steinmann op links en Cor Adriaanse en ik die de lastige klusjes opknapten. Maar de beste met wie ik heb gespeeld, is Fredje van der Hoorn. Zet dat er maar in, helpt vast bij de contractonderhandelingen straks."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner