26.02.2015 18:24

Ajax start zonder Schöne en Moisander

Jeff Stans (r.) probeert Ajacied Lasse Schöne de doorgang te beletten in het eredivisieduel met Excelsior. (21-12-2014)
Jeff Stans (r.) probeert Ajacied Lasse Schöne de doorgang te beletten in het eredivisieduel met Excelsior. (21-12-2014)

Tijdens het Europa League-treffen in Polen met Legia Warschau start Ajax, net als de heenwedstrijd in Amsterdam, zonder Lasse Schöne en Niklas Moisander. Ook Mike van der Hoorn begint op de bank. Frank de Boer heeft wel een basisplaats voor de van een blessure herstelde Joël Veltman.

Vorige week donderdag zette De Boer Schöne en Moisander in het thuisduel tegen Legia op de bank en vanavond doet hij dat dus weer. Beiden hadden in de competitiewedstrijd tegen Willem II, dat eindigde in een voor Ajax teleurstellende 1-1, nog een basisplaats. Ook Mike van der Hoorn heeft zijn basisplaats moeten afstaan. Voor hem speelt Veltman, die na een hamstringblessure weer fit genoeg is voor een plek is de basiself.

Op het middenveld kiest De Boer, net als in de heenwedstrijd tegen Legia, voor Davy Klaassen, Thulani Serero en Riechedly Bazoer. Op dat middenveld vandaag dus geen plek voor Schöne, evenmin als in de voorhoede. Daar start Ajax met Ricardo Kishna, Anwar El Ghazi en de Pool Arkadiusz Milik. Hij was in Amsterdam verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Legia Warschau start met dezelfde elf spelers als dat het vorige week in Amsterdam deed. Trainer Henning Berg kan wel weer een beroep doen op de van een enkelblessure herstelde Ondrej Duda. Hij is echter nog niet in staat om gelijk de volle negentig minuten mee te spelen en start daarom op de bank.

Volg het duel  hier  live!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner