27.02.2015 12:30

Transferpraat: Ljajić, Clyne en Falcao

De winterse transfermarkt is in de meeste landen al gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

De man die gisteren bij Feyenoord – AS Roma voor de 0-1 tekende, is volgend seizoen misschien in de Premier League te bewonderen. Adem Ljajić (23) staat volgens The Sun in de belangstelling van Manchester City. De Engelsen zullen diep in de buidel moeten tasten om de Serviër, die sinds de zomer van 2013 bij de Romeinen speelt, over te nemen. Naar verluidt hangt er een prijskaartje van circa 35 miljoen euro aan Ljajić.

Nathaniel Clyne heeft de clubs voor het uitkiezen. Een Engelsman die goed presteert in de Premier League is vaak veel waard en dat geldt ook voor de 23-jarige rechtsback. De tweevoudig Engels international brak dit seizoen definitief door bij het Southampton van Ronald Koeman en speelt volgend seizoen mogelijk bij een topclub. Manchester United heeft al langere tijd belangstelling voor Clyne en The Daily Mirror meldt dat Chelsea nu ook in de race is voor de verdediger.

Er is een grote kans dat Radamel Falcao volgend seizoen terugkeert in de Primera División. De Colombiaanse aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis bij Manchester United en de Engelsen hebben een optie tot koop, maar het is de vraag of The Red Devils daar gebruik van maken. Naast Real Madrid is er nog een Spaanse kaper op de kust om de 29-jarige spits over te nemen: Valencia, waar de steenrijke Peter Lim tegenwoordig aan de touwtjes trekt, gaat volgens ESPN in de zomer wellicht voor een daverende stunt zorgen door Falcao aan te trekken.

Het gerucht dat Dani Alves in de zomer bij FC Barcelona vertrekt, wordt steeds sterker. Wie wordt zijn opvolger? Het Duitse Bild noemt drie namen: Łukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Danilo (FC Porto) en Fabian Johnson (Borussia Mönchengladbach). De naam van Piszczek zou helemaal bovenaan op de shortlist van de Catalanen prijken. Het is niet de eerste keer dat de 29-jarige Pool met FC Barcelona in verband wordt gebracht. In de zomer ging het gerucht dat Piszczek – samen met Marco Reus – de overstap naar de Spaanse club zou maken.

Schalke 04 heeft grootse plannen. Sami Khedira, die dit seizoen bij Real Madrid vaker geblesseerd dan fit is, zou op het verlanglijstje van de Duitse club staan. In een interview met Bild geeft raadsvoorzitter Clemens Tönnies aan dat Die Königsblauen de aansluiting met de nationale en internationale top niet willen verliezen. Daarom zou Schalke 04 een aantal topspelers willen aantrekken en hoewel Tönnies geen namen noemt, lijkt Khedira één van die topspelers te zijn. De Duitse middenvelder begon zijn carrière bij VfB Stuttgart en speelt sinds de zomer van 2010 bij Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner