04.03.2015 22:34

Bayern München blijft op drie fronten actief

Bayern München blijft voorlopig op drie fronten actief. De gedoodverfde favoriet voor de Duitse titel plaatste zich woensdag ten koste van Eintracht Braunschweig (2-0) voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het elftal van de succestrainer Josep Guardiola heeft ook nog uitzicht op winst van de Champions League.

Bayern München nam voor eigen publiek pas in blessuretijd van de eerste helft afstand van de tegenstander, die uitkomt in de tweede Bundesliga. David Alaba verzilverde op fraaie wijze een vrije trap. Mario Götze zorgde op aangeven van Arjen Robben voor 2-0. Bayern München trad aan in een sterke samenstelling. Van alle bekende gezichten kreeg alleen Thomas Müller aanvankelijk rust. Hij mocht na 81 minuten Robben aflossen.

Ook Borussia Mönchengladbach schaarde zich bij de laatste acht van het Duitse bekertoernooi. De club won de uitwedstrijd bij Kickers Offenbach (0-2), dat uitkomt op het vierde niveau. Max Kruse benutte een strafschop en Patrick Herrmann bepaalde in de slotfase de eindstand.