07.03.2015 13:39

Živković vervangt Milik in wedstrijdselectie

Richairo Živković mag zijn trainingspak zometeen uittrekken om zijn debuut in de Eredivisie te maken voor Ajax in de wedstrijd tegen FC Utrecht. (14-12-2014)
Richairo Živković mag zijn trainingspak zometeen uittrekken om zijn debuut in de Eredivisie te maken voor Ajax in de wedstrijd tegen FC Utrecht. (14-12-2014)

Richairo Živković is de vervanger van Arkadiusz Milik in de wedstrijdselectie van Ajax. Dit maakten de Amsterdammers zaterdag bekend. Ajax speelt aankomende zondag een thuiswedstrijd tegen Excelsior, Milik is geblesseerd.

De Poolse spits van Ajax liep tegen PSV een hamstringblessure op en leek goed op weg om de wedstrijd in speelronde 26 te halen, maar de aanvaller moest het duel uiteindelijk toch laten schieten. Živković zit normaal gesproken ook bij de selectie van Ajax, maar vaak als negentiende man. Als er dan iemand afvalt, is dat in het merendeel van de gevallen de jonge spits.

Živković heeft inmiddels zijn debuut al gemaakt in het eerste elftal van Ajax, maar de van FC Groningen overgekomen aanvalsleider begon nog nooit in de basisopstelling van het eerste elftal. Wel speelde hij al Champions League in het shirt van Ajax. Of hij tegen Excelsior vanaf het begin van de wedstrijd mag beginnen in de punt van de aanval moet nog blijken.

Lasse Schöne werd eerder in het seizoen ook gebruikt als spits, maar dat was geen groot succes. Daarnaast kan trainer Frank de Boer nog schuiven met de vleugelaanvallers. Zowel Ricardo Kishna als Anwar El Ghazi heeft in de jeugd weleens in de spitspositie gevoetbald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner