14.03.2015 10:43

Aanvoerder De Roon: "Zijn in het voordeel"

Marten de Roon (l.) probeert met een tackle Aaron Meijers (r.) van de bal te glijden tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (19-12-2014).
Marten de Roon (l.) probeert met een tackle Aaron Meijers (r.) van de bal te glijden tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (19-12-2014).

SC Heerenveen neemt het zondagmiddag op tegen Ajax, dat zaterdag pas terugkwam uit Kiev na een Europese wedstrijd. Aanvoerder Marten de Roon beseft dat de Friezen daarom in het voordeel zijn in de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers.

"Wij zijn in het voordeel, dat is duidelijk. Als beide ploegen zondag negentig minuten vol gas moeten geven, dan kan de club die iets meer rust heeft gehad in de slotfase net even iets meer over hebben", stelt de middenvelder in de Leeuwarder Courant. 

Toch beseft De Roon dat ook een vermoeid Ajax gevaarlijk kan zijn. "Ajax blijft een supergoede ploeg, maar wij gaan zorgen dat ze hier niet met drie punten weg komen.  Winnen na een spektakelstuk zou het mooist zijn, maar ik teken voor een baggerpot waarin we in de 88ste minuut 1-0 maken."

SC Heerenveen staat er goed voor op de ranglijst. De ploeg heeft zeven punten voorsprong op FC Groningen en staat op de laatste plaats die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. "We  hebben de play-offs nog niet binnen, maar met zeven punten voorsprong ziet het er mooi uit. We moeten gewoon zeggen: we halen het. Nu nog zeven punten weggeven zou van de zotte zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner