15.03.2015 14:20

Update: Moisander haakt af na warming-up

Niklas Moisander verlaat met een onprettig gevoel het veld in Arnhem. Ajax heeft zojuist met 0-1 verloren van Vitesse. (01-02-2015)
Niklas Moisander verlaat met een onprettig gevoel het veld in Arnhem. Ajax heeft zojuist met 0-1 verloren van Vitesse. (01-02-2015)

Frank de Boer geeft na het duel van donderdag tegen Dnipro Dnipropetrovesk enkele spelers rust. Tegen sc Heerenveen zitten Lasse Schöne en Thulani Serero zitten op de bank. Kishna is er zelfs helemaal niet bij. 

Vooral Lasse Schöne is een opvallende naam op de bank. De middenvelder annex aanvaller is één van de spelers waarbij de tegenstander goed ligt. Hij scoorde namelijk al vijf keer tegen Heerenveen. Alleen tegen Heracles Almelo scoorde hij meer (zes keer). Zijn plek wordt nu ingevuld door Lucas Andersen. Kishna is de andere opvallende afwezige. De buitenspeler had volgens De Telegraaf een woordenwisseling met trainer Frank de Boer over de warming-up. Om disciplinaire redenen is hij daarom buiten de selectie gelaten. Naast hem op de tribune zit ook Nick Viergever. De linkspoot is geschorst. Zijn plek wordt ingenomen door Niklas Moisander. 

Bij sc Heerenveen staat er een basisdebutant in de opstelling. Janio Bikel neemt de plek in van de geblesseerde Simon Thern. Laatstgenoemde heeft een blessure aan de ribben. Omdat Lerin Duarte hamstring-klachten heeft is er een plek vrijgekomen voor Bikel. Doke Schmidt ontbreekt bij Heerenveen door een enkelblessure. Voor de rest heeft trainer Dwight Lodeweges weinig verrassingen in petto. De trainer stelt daarmee te bekende namen op. Op de bank zit daarom Henk Veerman. Hij ontpopte zich de laatste weken als sensatie, maar Lodeweges geeft nog steeds de voorkeur aan Mark Uth.

Update: 15-03-2015: 14:20:

Een tegenvaller voor Ajax. In de warming-up is Niklas Moisander geblesseerd afgehaakt. Daardoor moet Frank de Boer improviseren. De trainer had voor Mike van der Hoorn kunnen kiezen als centrale man naast Joël Veltman. Enigszins verrassend kiest hij voor de jonge Jaïro Riedewald. Hij zal vanuit het centrum spelen.

Moisander had al enkele dagen last van zijn enkel. De warming-up was de laatste test voor de Finse aanvoerder. Die doorstond hij niet en is niet fit genoeg om te spelen tegen Heerenveen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner