15.03.2015 18:21

Sinkgraven blij met reactie fans Heerenveen

In het shirt van Ajax schitterde Daley Sinkgraven zondag in het voor hem zo bekende Abe Lenstra-stadion van zijn oude club Heerenveen. "Een andere kleedkamer, een ander tenue, het was wel even raar", besefte de middenvelder. "Maar toen ik eenmaal op het veld stond, ben ik maar gaan voetballen. Het ging wel aardig geloof ik."

Sinkgraven bereidde twee van de vier doelpunten (4-1) voor. Hij zocht voortdurend de diepte, waardoor het middenveld van Ajax eindelijk weer eens goed functioneerde. "De trainer wilde dat ik vaak diep ging", zei hij. "Na afloop vertelde hij dat ik goed had gespeeld. Dat was natuurlijk leuk om te horen."

De negentienjarige Sinkgraven is een voetballer die de bal bijna altijd naar voren speelt. "Dat vind ik het leukste spelen", zegt hij. "De laatste duels stond ik niet in de basis, maar ik moet gewoon zorgen dat de trainer me nodig heeft. Ik vond de reactie van het publiek van Heerenveen ook goed. Een paar fans floten me uit, maar er klonk ook applaus. Ik heb mijn assists ook niet uitbundig gevierd."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner