15.03.2015 18:23

Celtic legt beslag op Schotse League Cup

Celtic heeft zondag de eerste prijs van het seizoen gewonnen. Met Virgil van Dijk in de basis won het op Hampden Park de League Cup ten koste van Dundee United: 2-0. Het was de vijftiende keer dat Celtic beslag legde op de tweede beker van Schotland. Aan de League Cup doen alleen de 42 profclubs uit de hoogste vier divisies mee.

Celtic kwam na een half uur op voorsprong via Kris Commons en zag de tegenstander vlak na rust gereduceerd worden tot tien man na rood voor Sean Dillon. Invaller James Forrest maakte tien minuten voor tijd 2-0 en miste even later een strafschop nadat hij zelf was neergehaald. Oud-Spartaan Mario Bilate speelde een uur voor Dundee.

Celtic maakt als koploper in de competitie nog kans op de triple. In de replay van de kwartfinale van de Schotse beker wacht een thuisduel tegen eveneens Dundee United, na de 1-1 van vorige week op Tannadice Park.