16.03.2015 19:00

Leverkusen kan Bender weer inzetten

Lars Bender lijkt op tijd fit voor de uitwedstrijd van Bayer Leverkusen dinsdag tegen Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League. "Hij is pijnvrij en inzetbaar", zei trainer Roger Schmidt van de Duitse club.

Bayer Leverkusen kan de van een blessure herstelde international goed gebruiken in het Vicente Calderón, waar supporters van de thuisclub vaak voor een geweldige sfeer zorgen. De huidige nummer vier van de Bundesliga verdedigt een voorsprong van 1-0. "Dat is een gevaarlijke stand", beseft trainer Schmidt. "Maar met een doelpunt zijn we waarschijnlijk een heel eind op de goede weg. We bereiken alleen de kwartfinales als we boven ons zelf uitstijgen."

Diego Simeone, de fanatieke trainer van Atlético, is ook niet gerust op een goede afloop. Hij zag zijn ploeg in de laatste vier duels slechts eenmaal scoren. Spits Mario Mandzukic wacht al 181 minuten op een doelpunt. Antoine Griezmann heeft al 282 minuten niet gescoord. Ook Fernando Torres (327 minuten) en Raúl Garcia (480 minuten) snakken naar een treffer.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner