17.03.2015 14:33

Real-fans boos over behandeling FC Barcelona

Aankomend weekend staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de Spaanse competitie op het programma. Koploper FC Barcelona ontvangt Real Madrid. De fans van de Koninklijke zijn niet te spreken over hoe ze behandeld worden.

Zo zijn er in het stadion van FC Barcelona, goed voor een capaciteit van bijna honderdduizend toeschouwers, maar vijfhonderd plekken beschikbaar gesteld voor fans van Real Madrid. Daarnaast wordt er boos gesproken over de gemiddelde prijs van een voetbalkaartje.

"Ik weet niet precies hoeveel Neymar FC Barcelona heeft gekost, maar wij zijn nu degenen die voor hem moeten betalen", stelt een boze fan tegenover het Spaanse medium AS. De kaartjes voor El Clásico kosten zo'n 111 euro per stuk, terwijl in de eerste wedstrijd in Madrid, fans van FC Barcelona 'maar' zeventig euro betaalden voor een uitkaartje.

Real Madrid is door de magere resultaten van de laatste weken afgezakt naar de tweede plek in Spanje. FC Barcelona profiteerde optimaal, maar staat slechts één punt voor op de huidige winnaar van de Champions League. Vorig seizoen was Atlético Madrid nog de winnaar in de Primera División, maar de ploeg staat nu op maar liefst acht punten van de nummer twee, Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner