20.03.2015 09:04

Held en schlemiel Bazoer: "Was beetje moe"

Riechedly Bazoer was donderdagavond even de held en schlemiel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Dnjepr Dnipropetrovsk (2-1). De middenvelder opende na zestig minuten de score, maar gaf in de verlenging Jevghen Konoplianka net even iets te veel ruimte (1-1).

Ajax kwam vervolgens niet meer verder dan een treffer van Mike van der Hoorn. Dat was niet voldoende voor een plaats in de kwartfinale, omdat Dnjepr vorige week voor eigen publiek met 1-0 won. "Ik had die bal nog moeten blokken", besefte de pas achttienjarige Bazoer. "Maar ik was te laat. Dat mag je me aanrekenen."

"Nee, dat heeft niets met een gebrek aan ervaring te maken", zei Bazoer. "Ik was wel een beetje moe. Het is jammer dat het niet is gelukt. Want ik denk dat we wel de kansen hebben gehad. Of het seizoen nu voorbij is. Nee, we moeten tweede worden en volgend seizoen via de voorronde de Champions League in."

Waar het seizoen van Ajax tegenvalt is Bazoer zelf wel goed bezig. De middenvelder die in het verleden in de jeugd van PSV speelde maakte de laatste weken een ijzersterke indruk.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner