20.03.2015 15:19

'Ervaren' belofte bij selectie van FC Twente

Ludcinio Marengo (r.) ontdoet zich van Jelle van der Heyden (l.) in het duel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. (03-11-2014)
Ludcinio Marengo (r.) ontdoet zich van Jelle van der Heyden (l.) in het duel tussen Jong FC Twente en FC Volendam. (03-11-2014)

Met bijna dertig wedstrijden in de Jupiler League kan Jelle van der Heyden zichzelf al redelijk ervaren noemen in het profvoetbal, maar de verdediger annex middenvelder staat voor een nieuwe stap in zijn carrière. Hij zit voor het eerst bij de selectie van FC Twente.

De negentienjarige voetballer, die bij Jong FC Twente als middenvelder wordt gebruikt maar bij de A-junioren soms ook in het hart van de verdediging speelde, profiteert van blessureleed bij de eerste selectie van FC Twente. Op de clubwebsite van FC Twente legt trainer Alfred Schreuder uit waarom hij Van de Heyden bij de selectie heeft gehaald.

"Jelle speelt een constant seizoen bij Jong FC Twente. Hij maakt een goede indruk. Door de blessures van Andreas, Luc en Orlando (Bjelland, Castaignos en Engelaar, red.) zijn er plekken vrij in de wedstrijdselectie waarvan er één voor hem is."

"Hoe we de wedstrijdselectie verder invullen bepalen we zaterdag." FC Twente speelt zondag een uitwedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner