21.03.2015 15:31

Ajax en SC Cambuur schikken in fanconflict

Vytautas Andriuškevičius (r.) zit Lucas Andersen op de hielen tijdens SC Cambuur - Ajax. (09-11-2014)
Vytautas Andriuškevičius (r.) zit Lucas Andersen op de hielen tijdens SC Cambuur - Ajax. (09-11-2014)

Op 10 mei staan Ajax en SC Cambuur tegenover elkaar in Amsterdam. Vorig jaar liep het echter uit de hand tijdens die wedstrijd. Er ontstonden rellen en er volgde vandalisme. SC Cambuur en Ajax hebben een financiële schikking getroffen met elkaar.

Ajax kreeg te maken met vernielingen aan toegangspoortjes en hekken in en rondom het stadion en de ploeg stuurde daarvoor de rekening naar Friesland toe. SC Cambuur besloot op haar beurt weer compensatie te eisen voor fans die na de rellen rondom het stadion niet meer richting de ArenA mochten.

Beide ploegen uit de Eredivisie hebben, om een juridische zaak te voorkomen, besloten om de gemaakte kosten te delen. "Om een mogelijke langdurige juridische strijd te voorkomen is afgesproken dat beide clubs gezamenlijk de kosten voor hun rekening nemen", laat SC Cambuur weten aan de Leeuwarder Courant.

Ongeveer 750 fans van SC Cambuur kunnen hierdoor compensatie tegemoet zien. De wedstrijd op 9 maart eindigde overigens in een 1-1 gelijkspel. Siem de Jong opende al vroeg de score, maar Martijn Barto trok in de tweede helft de stand gelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner