22.03.2015 15:48

De Boer maakt ruimte voor debutant op bank

Donny van de Beek (r.) haalt uit tijdens de mini-Klassieker Feyenoord A1 - Ajax A1 en scoort de 0-1. (17-01-2015)
Donny van de Beek (r.) haalt uit tijdens de mini-Klassieker Feyenoord A1 - Ajax A1 en scoort de 0-1. (17-01-2015)

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn opstelling voor het duel tegen ADO Den Haag flink omgegooid. Hij stelt vijf nieuwe basisspelers op en maakt ruimte voor een debutant op de bank. 

Niklas Moisander, Lucas Anderson, Lasse Schöne, Kolbeinn Sigþórsson én Nick Viergever profiteren van het gegeven dat De Boer zijn elftal flink door elkaar husselt. Nicolai Boilesen en Daley Sinkgraven zijn afwezig vanwege blessureleed. De overige spelers zitten wel op de bank. 

En op die bank zit ook een nieuwe naam. Met nummer 37 is het vandaag de eerste keer dat A-junior Donny van de Beek op de bank zit bij de Amsterdammers. Hij kan zijn debuut maken tegen ADO Den Haag. Naast hem zitten bekendere namen als Arek Milik en Anwar El Ghazi. 

Bij ADO Den Haag zijn er weinig verrassingen. Trainer Henk Fräser heeft niet zoveel smaken in zijn selectie en doet het dus met de bekende namen. Michiel Kramer en Mike van Duinen moeten het Ajax-doel onder vuur zien te nemen. Terwijl zij in de rug Wilson Eduardo en Roland Alberg hebben. Zij moeten afgestopt worden door het centrale duo Veltman en Moisander. Linksback staat Viergever.

Het duel is vanaf 16.45 uur LIVE te volgen!

 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner