24.03.2015 19:23

Zidane krijgt 'trainersles' van Guardiola

Voormalig winnaar van het WK Zinedine Zidane zal de komende week op bezoek gaan bij Bayern München. Samen met zeven andere Franse coaches zal hij daar een masterclass krijgen van Bayern München-trainer Pep Guardiola.

De trainers vertrekken voor drie dagen naar München. Dat zijn niet de minste namen. Naast Zinedine Zidane zullen ook Bordeaux-trainer Willy Sagnol, oud-Real Madrid speler Claude Makélélé, Guy Lacombe, Bernard Diomede, Claude Le Roy en Franck Thivilier. 

Het zevental sprak al eerder met voorzitter van Bayern Karl-Heinz Rummenigge. Dinsdag en woensdag zullen de Fransen de training van Pep Guardiola bekijken. De Spanjaard is één van de meest succesvolle coaches op dit moment. Hij won de Champions League, de Spaanse titel en de Duitse titel. De trainer staat bekend als een filosoof als het om voetbal gaat. 
Niet alleen op voetbal gebied hopen de 'leerlingen' wat op te steken. De financiële situatie van Bayern München is uitstekend. Menig club is jaloers op de Duitse grootmacht. De lessen die Zidane in Duitsland leert moet hij in eerste instantie in de praktijk brengen bij Real Madrid Castilla. Daar is hij momenteel trainer. Daar staat hij op een zevende plek in de Segunda B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner