27.03.2015 21:15

Rangers faalt met test: "Mag niet gebeuren"

Gaël Bigirimana bedankt het publiek na de wedstrijd Manchester City - Newcastle United. (30-03-2013)
Gaël Bigirimana bedankt het publiek na de wedstrijd Manchester City - Newcastle United. (30-03-2013)

In februari van dit jaar huurde Rangers FC Gaël Bigirimana van Newcastle United. Een tamelijk onbekende speler, die al wel debuteerde in de Premier League. In Schotland zal hij echter niet snel aan spelen toekomen, door een blunder die gemaakt werd bij de transfer.

Bigirimana werd namelijk niet medisch gekeurd toen hij naar Schotland kwam. Nu blijkt dat de in Afrika geboren middenvelder medische problemen heeft. "Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Dit mag nooit gebeuren", vertelt trainer Stuart McCall aan de BBC.

"Hij heeft een medische toestand van persoonlijke aard. De dokter is daarbij betrokken", blijft de manager van de oud-topploeg uit Schotland vaag. Bigirimana speelde veel voor Coventry City, voordat Newcastle United hem naar de Premier League haalde.

"Helaas kan hij door die medische toestand niet voor ons spelen. Het is niet zijn fout, dit heeft niets met hem te maken. Hij komt hier elke dag binnen met een glimlach op zijn gezicht. Hoe teleurgesteld wij ook zijn dat we hem niet kunnen gebruiken, je moet in dit geval denken aan die jongen. Hij kan niet terugkeren. Hij kan voor niemand anders spelen nu."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner