28.03.2015 16:55

IJsland lijkt geen fouten te maken in de groep

De wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije is nog belangrijker geworden door de prestaties van IJsland. De Scandinaviërs heersen in de kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan en bouwden de voorsprong al vroeg in de eerste helft op.

Na een half uur spelen stond de 2-0 voorsprong al op het scorebord. Veteraan Eiður Guðjohnsen maakte na twintig minuten spelen de 1-0, terwijl Birkir Bjarnason tien minuten later de score verdubbelde. IJsland zit in de kwalificatiegroep met het Nederlands elftal en heeft op dit moment negen punten uit vier wedstrijden. 

Als het land, waar Kolbeinn Sigþórsson van Ajax een basisplaats kreeg, inderdaad wint tegen Kazachstan, dan komt het net als Tsjechië op twaalf punten te staan. De Tsjechen komen zaterdagavond nog in actie tegen Letland en verdedigen dan hun ongeslagen status. Als het land wint, komt het bovenaan te staan met vijftien punten uit vijf wedstrijden.

Het Nederlands elftal heeft nog een flinke inhaalslag te gaan. Oranje staat na vier wedstrijden op zes punten, goed genoeg voor de derde plaats in de groep. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap 2016, dat in Frankrijk wordt afgewerkt. De nummer drie kan via de play-offs een ticket bemachtigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner