28.03.2015 22:41

België haalt uit tegen nietige Cyprioten

België heeft zaterdag een eenvoudige thuiszege op Cyprus geboekt (5-0). Marouane Fellaini (twee), Christian Benteke, Eden Hazard en Michy Batshuayi scoorden voor het elftal van bondscoach Marc Wilmots.

België klom naar de derde plaats van groep B van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. De Rode Duivels hebben drie punten minder dan de nieuwe koploper Wales, dat wel een duel meer heeft gespeeld. Wales boekte een verrassend eenvoudige uitzege op Israël (3-0). Gareth Bale (2) en Aaron Ramsey bezorgden Israël de eerste verliespunten op weg naar de eindronde van 2016.

Israël speelde nagenoeg de hele tweede helft met een man minder omdat Eitan Tibi al in de 51e minuut een tweede gele kaart kreeg. De formatie zakte naar de tweede plaats in de groep met twee punten achterstand op Wales, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.

In dezelfde groep bezorgde Edin Dzeko zijn ploeg Bosnia-Herzegovina een ruime uitzege op Andorra (3-0). De spits van Manchester City tekende voor alle drie de treffers.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner