02.04.2015 20:45

Vicento houdt hoop op WK-droom van Curaçao

3-0! Charlton Vicento zet Willem II op een 3-0 voorsprong tegen AZ Alkmaar. (23-08-2014)
3-0! Charlton Vicento zet Willem II op een 3-0 voorsprong tegen AZ Alkmaar. (23-08-2014)

Met een elftal dat voor de helft bestaat uit Eredivisiespelers het Wereldkampioenschap in 2018 halen, daar gaat Curaçao op dit moment voor. Het land, dat onder leiding van Patrick Kluivert staat, is in ieder geval één ronde verder, mede dankzij Charlton Vicento.

De aanvaller van Willem II, dit seizoen nog maar goed voor tien competitiewedstrijden, scoorde de belangrijke, late gelijkmaker tegen Montserrat, waardoor Curaçao na de 2-1 winst in eigen land doorging in de kwalificatiereeks. "Ik heb Curaçao heel blij gemaakt. Curaçao is helemaal onderste boven van ons op dit moment", beseft Vicento tegenover Omroep Brabant.

"We moeten nog veel wedstrijden spelen en winnen om het WK te halen, maar we gaan er echt voor", aldus een enthousiaste en optimistische speler van Willem II. Door de winst in het tweeluik tegen Montserrat, treedt Curaçao in de aankomende zomer aan tegen Cuba. 

Het elftal van Curaçao bestaat voor een groot deel uit Eredivisiespelers. Zo staat Zeus de la Paz, keeper van Jong PSV op doel en moeten Darryl Lachman en Cuco Martina (beiden FC Twente) de aanvallers van het scoren afhouden. Ook spelers als Rihairo Meulens en Felitciano Zschusschen zijn bekend in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner