05.04.2015 10:59

Boschker was ziek van slecht nieuws bij Twente

FC Twente zit in de financiële problemen en dat gaat veel oud-spelers aan het hart. De Tukkers hadden in het verleden veel clubmannen onder contract staan, waaronder Sander Boschker. De doelman baalt flink van de malaise in Enschede.

"Ja dat doet me erg veel pijn. Als je 27 jaar bij dezelfde club zit, dan beschouw je het als jouw club. Toen het nieuws naar buiten kwam ben ik er echt een dag ziek van geweest", vertelt de oud-keeper aan FOX Sports. De problemen zorgden er voor dat Joop Munsterman per direct opstapte bij de club.

"Het is erg jammer voor hem en hij heeft hier erg veel goede dingen gedaan, maar ook mindere dingen. Het is jammer dat hij herinnerd zal worden aan de slechte dingen." Boscher beseft echter wel dat FC Twente de successen, zoals het kampioenschap in 2010 en de bekerwinst niet had behaald zonder Munsterman.

"Dat betwijfel ik. Joop heeft er ontzettend veel tijd, energie en geld ingestoken. Ik denk niet dat we kampioen hadden kunnen worden en de beker hadden kunnen winnen zonder hem als voorzitter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner