06.04.2015 11:14

FC Utrecht-pechvogel: "Zeker geen rode kaart"

Ramon Leeuwin (r.) trekt opzichtig aan het shirtje van Joey van den Berg (l.). (30-08-2014)

Ramon Leeuwin van FC Utrecht vindt zijn rode kaart in het competitieduel met Ajax (1-1) onterecht. In zijn ogen was de straf van scheidsrechter Pol van Boekel te zwaar.

De centrale verdediger van FC Utrecht moest in de 87e minuut van het veld na een overtreding op Ajacied Nicolai Boilesen. "Ik maakte een overtreding, maar ik vond het zeker weten geen rood. Ik was te laat, maar zette een blok. Geel was meer op zijn plaats geweest", zegt Leeuwin volgens De Telegraaf.

De rode kaart was niet eens alles voor Leeuwin. Vlak na rust maakte hij ook nog een eigen doelpunt en bezorgde Ajax daarmee de 0-1 voorsprong. Dat betekende zijn eerste eigen doelpunt in de Eredivisie. "We stonden niet goed op te letten, toen de bal vanuit de kluts opeens op mijn bovenbeen stuiterde. Hij ging zo het doel in."

Toch was Leeuwin blij na afloop, omdat Gevero Markiet vlak voor de tijd de gelijkmaker binnen had geschoten. "Ik ben tevreden met de 1-1. Ik denk dat het een terechte uitslag is."