06.04.2015 14:11

Spits Heracles laat datum doelpunt tatoeëren

Wout Weghorst viert zijn doelpunt tijdens het uitduel van Heracles Almelo met FC Dordrecht met de meegereisde supporters. (04-04-2015).
Wout Weghorst viert zijn doelpunt tijdens het uitduel van Heracles Almelo met FC Dordrecht met de meegereisde supporters. (04-04-2015).

Wout Weghorst nam na zijn doelpunt in het shirt van Heracles Almelo tegen Ajax een bijzondere beslissing. Hij liet de datum van die dag op zijn arm tatoeëren. Het was voor hem een teken dat hij het niveau van de Eredivisie aan kan. 

Op de arm van Weghorst staat 13-09-2014. "Ik ben in mijn leven ik weet niet hoe vaak langs de Amsterdam ArenA gereden. Wow, dacht ik dan, wat zou het mooi zijn als ik hier nog eens mag voetballen. Uitgerekend in diezelfde Arena kreeg ik vorig jaar september mijn eerste basisplaats in de Eredivisie. Ik scoorde niet alleen, maar voetbalde ook nog eens een goede wedstrijd. Tegen Ajax. Dat was voor mij wel een ijkpunt, ja", vertelt de aanvaller aan Voetbal International.

"Vorig seizoen begon ik bij Emmen veel wedstrijden vanaf de bank. Nu hield ik me staande in De ArenA en dacht: Oké, dit niveau kan ik dus blijkbaar aan. Een paar weken later kreeg ik die bevestiging opnieuw toen ik werd geselecteerd voor Jong Oranje. Ik had daar nog betere spelers om me heen, die een nog betere aanvoer geven. Ik ging mee in dat hogere niveau, was in die week in mijn balaannames en het afronden behoorlijk vast. Toen nestelde zich bij mij wel de overtuiging dat ik meer wil, ik wil dóór."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner