06.04.2015 19:30

KNVB is nog niet klaar met FC Utrecht - Ajax

Vuurwerk tijdens de aftrap van FC Utrecht - Ajax in de Eredivisie. (05-4-2015)
Vuurwerk tijdens de aftrap van FC Utrecht - Ajax in de Eredivisie. (05-4-2015)

FC Utrecht - Ajax krijgt mogelijk nog een vervelend staartje voor de thuisploeg en haar fans. Tijdens het duel, voor veel supporters van FC Utrecht de wedstrijd van het jaar, waren kwetsende spreekkoren te horen.

Zo zong een deel van het publiek: "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden ze Joden, want Joden die branden het best." De Metro merkte de spreekkoren ook op tijdens de wedstrijd in de Eredivisie (1-1 gelijkspel) en ging in gesprek met de woordvoerders van beide clubs.

Martin Versteeg, de persvoorlichter van FC Utrecht, geeft aan dat de club onderzoek gaat doen. "We gaan nu informatie verzamelen en bekijken en bespreken wat we gaan doen. FC Utrecht spant zich immer in om te voorkomen dat er rond wedstrijden kwetsende spreekkoren zijn. Mocht blijken dat bij een wedstrijd onregelmatigheden zoals kwetsende spreekkoren worden vastgesteld dan zal FC Utrecht volgens het protocol onderzoek doen, passend reageren en optreden."

Ook Ajax reageerde op de kwetsende geluiden in de Galgenwaard. "Ik denk dat iedereen hier hetzelfde over denkt. Ajax vertrouwt in dit soort zaken op de waarnemer van de KNVB, wij gaan zelf geen actie ondernemen. Wij kunnen ook niets. Het is aan de KNVB, die kan er wel tegen optreden", aldus Miel Brinkhuis, perschef van de Amsterdamse.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner