08.04.2015 10:20

Roda JC trainerloos: "Aan einde van Latijn"

Roda JC-trainer René Trost kan het in de eerste helft al niet meer aan zien na een 4-0 achterstand tegen Sparta Rotterdam. (06-04-2015)
Roda JC-trainer René Trost kan het in de eerste helft al niet meer aan zien na een 4-0 achterstand tegen Sparta Rotterdam. (06-04-2015)

De opgestapte René Trost houdt zichzelf verantwoordelijk voor de slechte resultaten bij Roda JC. Na de winterstop zakten de Limburgers ver weg. "Het is voor mij onverklaarbaar waarom het na de winterstop fout is gegaan."

Na de degradatie uit de Eredivisie had Roda JC dit seizoen maar één doel: promotie. Maar de strijd met mede-degradant NEC werd een kansloze missie, want de Nijmegenaren zijn met een straatlengte afstand kampioen geworden. Roda JC kan nog via de nacompetitie promoveren, maar gezien de sportieve malaise wordt dat al een hele klus.

"We zijn geen kampioen geworden en hebben niet altijd sprankelend gespeeld. Maar we hebben nog alle kansen om het doel te bereiken. Ik had niet het gevoel dat de spelers het lieten lopen, omdat ze het niet meer in mij zouden zien zitten. Ik zag eerder angst en een gebrek aan vertrouwen", zegt Trost in Dagblad De Limburger.

"Daar ben ik als trainer ook verantwoordelijk voor en het is me niet gelukt er iets aan te doen. Het is voor mij onverklaarbaar waarom het na de winterstop fout is gegaan. Op een gegeven moment ben je aan het einde van je Latijn en heb je wel het gevoel dat je er niet meer uit kunt halen", gaat de oefenmeester verder.

Druppel

Dinsdag werd bekend dat beide partijen uit elkaar gingen. Dat was een dag na de onthutsende 6-0 nederlaag bij Sparta. "Ik heb met Wim Collard (algemeen directeur, red.) en Toine van Mierlo gebeld om voor vandaag (gisteren, red.) een afspraak te maken", aldus Trost. 
"Ik had nog geen besluit genomen, maar wel mijn gevoel op tafel gelegd dat er iets moest gebeuren. Zij speelden met hetzelfde idee. Ik heb het verstand laten prevaleren boven het hart. Het clubbelang is groter dan mijn eigen belang."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner