08.04.2015 20:24

Voetbalvrouwen tanken vertrouwen voor WK

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben woensdag Noorwegen verslagen in een oefeninterland. In het Strømmen Stadion nabij Oslo zegevierde Oranje met 3-2 over de nummer elf van de wereldranglijst. Lieke Martens had een groot aandeel in de knappe overwinning. Ze bracht twee treffers op haar naam.

Uit een voorzet van Manon Melis zorgde Martens in de eerste helft eerst voor de gelijkmaker (1-1). Daarna kwam Nederland door een treffer van Melis op voorsprong (1-2). Nog voor de rust maakte Noorwegen gelijk (2-2).

Anouk Hoogendijk viel na de rust bij Oranje in. Daarmee bracht de speelster van Ajax haar interlandtotaal op honderd. Martens miste in de slotfase eerst nog een mooie kans voordat ze alsnog voor de tweede keer tot scoren kwam: 2-3.

De ploeg van bondscoach Roger Reijners verloor zaterdag met 2-1 van IJsland in een oefeninterland. Met deze twee vriendschappelijke wedstrijden bereidde de Nederlandse ploeg zich voor op het WK in Canada (6 juni - 5 juli).