08.04.2015 22:02

FC Barcelona verdedigt koppositie succesvol

FC Barcelona heeft de koppositie in de Spaanse Primera División woensdag met verve verdedigd. De Catalaanse formatie had voor eigen publiek weinig moeite om het laaggeklasseerde UD Almería te kloppen: 4-0. De voorsprong op Real Madrid is daardoor zeven punten, maar de grote rivaal komt later op woensdag nog in actie tegen Rayo Vallecano.

Lionel Messi zette Barcelona na ruim een half uur op het juiste spoor door de 1-0 te maken. Tien minuten na rust krulde Luis Suárez de 2-0 binnen, waarna verdediger Marc Bartra een kwartier voor het derde doelpunt zorgde. Suárez maakte er in blessuretijd nog eens 4-0 van.

Hekkensluiter Córdoba CF was op bezoek bij Deportivo La Coruña dicht bij de vierde overwinning van het seizoen. Florin Andone zette de ploeg na rust op 0-1, maar schoot enkele minuten voor tijd ook een keer in het verkeerde doel: 1-1.