09.04.2015 12:08

Haller: "FC Utrecht heeft mij bevrijd"

FC Utrecht-speler Sebastien Haller (l.) in een duel met Ajacied Ricardo van Rhijn (r.). (05-04-2014)
FC Utrecht-speler Sebastien Haller (l.) in een duel met Ajacied Ricardo van Rhijn (r.). (05-04-2014)

Sébastien Haller zal FC Utrecht voor eeuwig dankbaar zijn. De jonge Fransman zat bij AJ Auxerre op een dood spoor en is gelukkig in Utrecht. De Franse spits legt uit wat er mis ging bij Auxerre.

"FC Utrecht heeft mij bevrijd", aldus Haller tegenover Voetbal International. "Ik trainde op mijn zeventiende al mee met de eerste selectie van Auxerre, op mijn achttiende debuteerde ik. Het ging snel. De verwachtingen waren hooggespannen, maar dat was geen probleem. Ik speelde veel, scoorde gemakkelijk en maakte me nergens druk om. Tot vorig jaar."

"Het ging minder, met de ploeg en ook met mij", vervolgt de Fransman. "Aan het begin van het seizoen werd onze speelstijl rigoureus omgegooid. Voortaan was alles gericht op het fysieke. Dat vond ik maar niks, het leek nergens op wat we deden. Ik sprak dat ook zo uit. Dat werd me niet in dank afgenomen. Trainer Jean-Luc Vannuchi had me nauwelijks meer nodig. Ja, af en toe mocht ik spelen, maar ik merkte aan alles dat het vertrouwen weg was. Bij de club, maar ook bij mij. Het was beter om uit elkaar te gaan." Haller scoorde inmiddels zeven goals in twaalf competitiewedstrijden voor Utrecht. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner