09.04.2015 14:29

Deel duel overgespeeld na arbitrale fout

De UEFA laat de laatste achttien seconden van de voetbalwedstrijd tussen het vrouwenelftal van Engeland onder 19 en Noorwegen onder 19 overspelen omdat de scheidsrechter hierin een cruciale fout maakte. Het is de eerste keer dat een deel van een wedstrijd overgespeeld wordt vanwege een arbitrale fout.

Engeland kreeg zaterdag bij een 2-1-achterstand diep in blessuretijd een strafschop, waaruit de Engelsen gelijk maakten. Scheidsrechter Marija Kurtes uit Duitsland keurde het doelpunt echter af omdat een medespeler te vroeg in kwam lopen. Ze gaf daarbij een vrije trap aan Noorwegen, terwijl ze de penalty volgens de regels over had moeten laten nemen.

De FA protesteerde hierop bij de UEFA en de Europese voetbalbond gaf de Engelse bond donderdag gelijk. De strafschop mag donderdagavond in Belfast worden overgenomen door een andere speelster. Sowieso staat er een andere leidsvrouw in het veld, want Kurtes werd na haar fout direct naar huis gestuurd. Beide ploegen spelen eerder op de dag een andere, volledige wedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi in Noord-Ierland.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner