11.04.2015 15:45

Fortes belde FC Dordrecht vol schaamte op

Jeffry Fortes baalt flink na de nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (15-03-2015)
Jeffry Fortes baalt flink na de nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (15-03-2015)

Jeffry Fortes speelde in 2009 drie wedstrijden voor FC Dordrecht toen hij de overstap maakte naar FC Den Bosch. Hier kwam de verdediger echter niet aan de bak. Fortes maakte een fout en wijst na die matige periode naar zijn zaakwaarnemer.

"Ik heb veel te danken aan Dordrecht. Bij de Schapenkoppen maakte ik mijn debuut, maar door een verkeerde zaakwaarnemer vertrok ik na dat seizoen. Hij beloofde me allemaal clubs, maar ik kwam terecht bij FC Den Bosch. In twee seizoenen heb ik daar geen wedstrijd gespeeld", vertelt hij aan Op de enkels.

"Vol schaamte belde ik Dordrecht weer op, om te vragen of ik op amateurbasis bij het tweede mocht meetrainen. Een week later zat ik op de bank bij 1." De verdediger kreeg meteen weer speeltijd en heeft inmiddels zestig wedstrijden in de Jupiler League gespeeld en bijna dertig in de Eredivisie. 

Zijn club FC Dordrecht lijkt echter na één seizoen op het hoogste niveau te degraderen. "Ik wil wel graag in de Eredivisie blijven. Een club als FC Utrecht of sc Heerenveen lijkt me al een hele eer. Nog één seizoen, en dan naar Engeland. Een paar jaar in de Premier League of de Championship voetballen. Dat lijkt me geweldig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner