12.04.2015 21:20

Alflen ziet een saai duel: "Totaal inspiratieloos"

Vito Wormgoor (l.) probeert spits Sébastien Haller van de bal te zetten tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht. (12-04-2015).
Vito Wormgoor (l.) probeert spits Sébastien Haller van de bal te zetten tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht. (12-04-2015).

Het hoogtepunt van FC Utrecht op de voetbalzondag ontstond niet tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht. Rob Alflen trok de hoofdrol naar zich toe met een mooie uitspraak op de afsluitende persconferentie. De trainer was allesbehalve tevreden over zijn ploeg.

"Om kwart voor vijf stonden er twee ploegen aan de aftrap voor een voetbalwedstrijd. Daarvan begreep maar één ploeg het laatste gedeelte van dat woord: ‘strijd’. En dat was niet mijn ploeg", stond Alflen poëtisch de pers te woord. "Totaal inspiratieloos. Desalniettemin zijn we niet ondersteboven gespeeld. Maar we hebben de wedstrijd absoluut verdiend verloren", gaat Alflen verder over de 2-0 nederlaag die hij in Zuid-Holland leed.

Aan de andere kant van het verhaal is het wel zo dat FC Utrecht zich inmiddels al veilig heeft gevoetbald in de Eredivisie, waardoor het nergens meer voor speelt. De club neemt het nog op tegen FC Twente, Go Ahead Eagles, Excelsior en Vitesse. In die wedstrijden mag de ploeg twee keer verliezen en zelfs dan is het nog zeker van lijfsbehoud.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner