13.04.2015 14:48

De Graafschap richt vizier op play-offs

De Graafschap-speler Bart Straalman (l.) met Jong PSV-speler Andrija Lukovic (r.) (27-02-2015)
De Graafschap-speler Bart Straalman (l.) met Jong PSV-speler Andrija Lukovic (r.) (27-02-2015)

De Graafschap is al een aantal seizoenen actief in de Jupiler League. De club uit Doetinchem hoopt via de play-offs om promotie/degradatie terug te keren naar de Eredivisie, maar dat wordt een lastig verhaal.

Afgelopen weekend werd er met 2-0 verloren van kampioen NEC Nijmegen. "We stonden er heel goed voor, maar we hebben drie keer verloren. De concurrentie is ons voorbij", vertelt verdediger Bart Straalman aan Omroep Gelderland. "Alleen Sparta staat nog onder ons, de laatste wedstrijd is de beslissende op Het Kasteel. Er is nog niks aan de hand, we kunnen de play-offs nog halen."

Straalman kan zelf in ieder geval terugkijken op een mooi seizoen. De jongeling veroverde een basisplaats in de ploeg van trainer Jan Vreman. "Mijn favoriete positie is in het centrum, maar nu was het rechtsback. Ik ben al blij dat ik speel, dan maakt het even niet uit op welke plek ik word neergezet. Tegen NEC begonnen we goed, maar na de 1-0 zie je dat het heel moeilijk is om tegen ze te voetballen. De tweede helft was vrij kansloos. Hun voorhoede is verreweg de beste van de competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner