13.04.2015 15:45

Excelsior koppelt zich verder los van Feyenoord

Excelsiorspeler Jordan Botaka (l.) in duel met Rick Karsdorp(r.) tijdens de Rotterdamse derby. (22-02-2015)
Excelsiorspeler Jordan Botaka (l.) in duel met Rick Karsdorp(r.) tijdens de Rotterdamse derby. (22-02-2015)

Excelsior heeft vanaf aankomend seizoen weer een eigen beloftenploeg. Momenteel vormt Excelsior samen met Feyenoord één beloftenploeg, maar de Kralingers zijn van mening dat de spelers van Excelsior te weinig aan bod komen.

"We organiseren al regelmatig wedstrijden om jongens meer speeltijd te geven, omdat zij in het gezamenlijke beloftenteam te weinig aan voetballen toekwamen", aldus algemeen directeur Ferry de Haan op de clubsite van de Kralingers. "Met ons eigen beloftenteam wordt dat nog beter en tegelijkertijd kunnen talentvolle jonge spelers aan een hoger niveau wennen."

Excelsior gaat niet deelnemen aan de voetbalpiramide. "De kosten wegen niet op tegen het rendement en daarom kiezen wij voor de beloftencompetitie op maandagavond", aldus De Haan, die in Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen een voorstander heeft. "Dat we geen eigen beloftenteam hadden, was een probleem voor ons. Jongens die niet veel aan spelen toekomen, kunnen we niet veel bieden. Als je terugkomt van een blessure is het daardoor lastiger om weer wedstrijdfit te worden. Ze moeten er ineens staan en dat is waardeloos", aldus Dijkhuizen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner