16.04.2015 15:00

Roda wacht met het halen van nieuwe tainer

Roda JC zit momenteel zonder hoofdtrainer. René Trost werd begin april ontslagen bij de ploeg. Toch heeft de club geen haast om snel een nieuwe trainer aan te stellen. Het doet het voorlopig met assistenten Regillio Vrede, Rick Plum en Robert-Jan Zoetmulder.

De assistenten nemen voor nu het stokje over van Trost. Directeur Wim Collard vertelt tegen Voetbal International nog geen nieuwe en geschikte hoofdtrainer te hebben gevonden. Daar nemen de Kerkraders de tijd voor. "We willen eerst duidelijkheid hebben op welk niveau we komend seizoen spelen. Afhankelijk daarvan gaan we op zoek naar de juiste trainer", legt Collard uit. 

"Dan maar het risico nemen dat kandidaten afhaken. Tenzij Louis van Gaal zich meldt, dan gaan we eerder om de tafel", aldus het bestuurslid. 

Roda JC hoopt volgend seizoen weer actief te zijn in de Eredivisie. Daar moet sowieso de nacompetitie voor gebruikt worden. NEC is al kampioen van de Jupiler League. De huidige nummer drie van de competitie heeft de play-offs voor promotie al afgedwongen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner