17.04.2015 09:09

Excelsior heeft keeper pas volgend jaar terug

Alessandro Damen baalt na een tegentreffer tijdens het competitieduel Excelsior - Willem II. (14-03-2015)
Alessandro Damen baalt na een tegentreffer tijdens het competitieduel Excelsior - Willem II. (14-03-2015)

Een flinke tegenvaller voor Excelsior en doelman Alessandro Damen. De 24-jarige doelman is negen maanden uit de roulatie door een scheurtje in zijn kruisband van zijn rechter knie. Eind deze maand gaat hij onder het mes.

"Ik was lekker bezig de laatste tijd, heb veel wedstrijden gespeeld en dat ging goed. En dan gebeurt dit, tijdens een training", vertelt Damen op de website van de Kralingers. "Er kwam een hoge bal van de zijkant en ik ging de lucht in. Bij de landing klapte ik vervolgens door mijn knie. Ik voelde direct beweging in mijn knie, maar de pijn bleef uit. Na de training werd mijn knie echter steeds dikker en dan weet je dat er iets aan de hand is."

Damen is reservedoelman achter Gino Coutinho, maar keepte dit seizoen toch al dertien officiële wedstrijden voor Excelsior. "Zo’n blessure is nooit leuk, maar dit komt inderdaad wel op een heel vervelend moment. Het is in een jaar tijd snel gegaan met mij, allemaal positieve dingen, en dan nu deze blessure. In één keer is alles helemaal anders en word je geconfronteerd met de andere kant van voetbal."

"Het positieve blijkt heel dichtbij het negatieve te liggen. In het begin voelde ik me echt klote, maar nu heb ik het geaccepteerd. Na de operatie heb ik straks een doel om naartoe te werken en ik ben ervan overtuigd dat het dan weer helemaal goed gaat komen."

Het trieste nieuws volgt vier maanden na het bericht over de contractverlenging van Damen bij Excelsior. In december verlengde hij zijn contract tot medio 2017.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner