18.04.2015 16:20

Andersen: "Ik moet een volgende stap maken"

Lucas Andersen spant zich in om bij de bal te komen tijdens Ajax - Willem II. (06-12-2014)
Lucas Andersen spant zich in om bij de bal te komen tijdens Ajax - Willem II. (06-12-2014)

Lucas Andersen was in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo goed voor de 0-2. Voor de Deen was het één van de weinige hoogtepunten in de tweede seizoenhelft, aangezien de middenvelder steeds minder speeltijd krijgt. Hij hoopt nu voort te borduren op zijn treffer.

"Zeker omdat ik moet bewijzen dat ik een basisplek verdien was het van belang dat is scoorde. Ik ben weer terug, doe het goed op het trainingsveld en voel me lekker. Ik kijk alweer uit naar zondag", vertelt de Deen op de clubwebsite van Ajax. Andersen wordt in Amsterdam gezien als een groot talent, maar in de wedstrijden blinkt hij lang niet altijd uit.

"Ik probeer een modus te vinden waarbij ik op mentaal gebied het beste in een wedstrijd zit, maar ook daarbuiten", legt de voetballer uit. "Na zo'n lastige periode moet je het weer opnieuw opbouwen. Ik moet een volgende stap maken en ben aan het uitzoeken hoe dat te doen. Er staat veel druk op Ajax. Je moet jezelf na een mindere wedstrijd dan niet de grond in praten."

Met Lasse Schöne en Niki Zimling heeft Andersen twee ervaren landgenoten om hem heen. "We praten elke dag met elkaar. Over hun carrières, maar ook over de mijne. Zij hebben tien jaar meer ervaring en hebben dingen meegenomen, waarvan ik kan leren. Ik moet leren omgaan met de druk en verwachtingen. Dat krijg je alleen bij een topclub."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner