22.04.2015 13:37

Ten Hag is klaar voor Utrechtse 'bok'

Trainer Erik ten Hag van FC Bayern München II geeft aanwijzingen aan zijn spelers. (02-11-2014)
Trainer Erik ten Hag van FC Bayern München II geeft aanwijzingen aan zijn spelers. (02-11-2014)

Erik ten Hag promoveerde twee jaar geleden met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie. De trainer besloot echter om aan de slag te gaan bij het tweede elftal van Bayern München. Ten Hag heeft veel geleerd, maar is klaar voor de volgende stap bij FC Utrecht.

"Ik heb twee jaar geleden uit idealisme gekozen voor Bayern München", aldus Ten Hag tegenover Voetbal International. "Ik was hoofd opleiding en assistent geweest, deed bij Go Ahead Eagles het eerste elftal en was daar ook technisch manager. Een beloftenelftal had ik echter nog nooit getraind. In Nederland zou ik dat nooit meer doen. Maar Bayern gaf me de kans om te werken bij een van de beste clubs van de wereld, met mensen als Matthias Sammer en Pep Guardiola en in een voetbalcultuur die ik bewonder."

"Die ervaring is onbetaalbaar. Gaandeweg komen echter de plussen en minnen. Je hebt te maken met interne ontwikkelingen ook je eigen ontwikkeling als mens, als trainer. Ik ben 45 jaar, ik ben inderdaad lang assistent geweest, maar ik ben ooit op jacht geweest naar meer. Ook al omdat ik onder Fred Rutten altijd met veel plezier heb gewerkt. Maar nu voel ik aan alles: ik wil weer op die bok zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner