24.04.2015 10:26

"De vraag of Ajax zich over matheid speelt"

Kolbeinn Sigþórsson (l.) probeert Maikel van der Werff (r.) de bal af te snoepen tijdens Ajax - PEC Zwolle. (05-10-2014)
Kolbeinn Sigþórsson (l.) probeert Maikel van der Werff (r.) de bal af te snoepen tijdens Ajax - PEC Zwolle. (05-10-2014)

PEC Zwolle-trainer Ron Jans is benieuwd hoe Ajax zondag voor de dag komt in de Hanzestad. Bij de Amsterdammers loopt het namelijk al weken stroef. Anderzijds beschikt de afgetreden landskampioen op een imposante reeks op kunstgras.

"Het wordt de vraag of Ajax in staat is om zich over de matheid heen te spelen en het is aan ons om te laten zien of wij klaar zijn voor de bekerfinale (3 mei, red.). We hebben dit seizoen veel afgedwongen en veel complimenten gekregen, maar dat moeten we wel tot het einde toe bevestigen. Dan is Ajax de beste tegenstander die je kunt krijgen", zegt Jans in De Telegraaf.

Diezelfde krant heeft berekend dat Ajax in twintig wedstrijden op kunstgras nog nooit verloor. De hoofdstedelingen speelden wel vijf keer gelijk, maar de rest werd gewonnen. Volgens Jans past kunstgras, waar PEC Zwolle ook op speelt, bij Ajax. "Het zal bij de spelopvatting en het positiespel van Ajax passen. Maar er gaat ooit een einde aan die serie komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner