24.04.2015 13:35

De Boer ziet positief effect na donderspeech

Ajax-trainer Frank de Boer ging flink uit zijn stekker op de training van afgelopen maandag. Hij vond dat er te weinig passie in zijn groep zit. Tijdens de persconferentie voor het duel met PEC Zwolle legt hij uit waarom hij dat deed. De Boer ziet dat het een positief effect heeft gehad. 

"Deze selectie is nog jong en hartstikke gretig om prijzen te winnen", zo opent hij. "Ik was maandag fel op de spelersgroep omdat ik een bepaalde scherpte miste. Je ziet wel een reactie van de spelersgroep na zo'n toespraak, we hebben nu twee toptrainingen achter de rug."

De Boer kreeg vervolgens links en rechts wat kritiek. Hij zou zijn donderspeech te laat hebben gegeven. PSV is immers al kampioen van de Eredivisie. "Misschien had ik eerder nadrukkelijker aanwezig moeten zijn en strakker op moeten treden", klinkt het zelfkritisch. 

Ajax steekt de laatste weken niet in grootse vorm. Tegen NAC speelde het bijvoorbeeld 0-0. Het heeft moeite om kansen te creëren. "Tegen NAC creëerden we al meer kansen dan de wedstrijden daarvoor. Alleen nu moeten we onszelf gaan belonen", aldus de trainer. 

Ajax heeft wel weer een nieuwe impuls. Viktor Fischer is fit genoeg om te starten tegen PEC Zwolle. Mogelijk start hij in de punt van de aanval. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner