24.04.2015 16:39

"Eén van de beste spelers van Twente ooit"

Dušan Tadić (l.) en Felipe Gutiérrez staan gebroederlijk naast elkaar na de competitiewedstrijd NAC Breda - FC Twente. (05-04-2014)
Dušan Tadić (l.) en Felipe Gutiérrez staan gebroederlijk naast elkaar na de competitiewedstrijd NAC Breda - FC Twente. (05-04-2014)

FC Twente neemt dit weekend afscheid van Dušan Tadić. De Servische voetballer vertrok naar Southampton, maar is dit weekend terug bij Twente. Trainer Alfred Schreuder hoopt dat hij een mooi vaarwel krijgt. 

"Dusan is een van de beste spelers die FC Twente gehad heeft, ik hoop dat hij een mooi afscheid krijgt", zegt hij op de clubsite. 

Met Dušan Tadić komen er weer wat goede herinneringen terug bij Twente. De linkspoot was één van de smaakmakers toen het beter met de club ging. Tegenwoordig staat Twente teleurstellend in de middenmoot en heeft het financiële problemen. Het rommelt bij de club. "Wij proberen ons zo veel mogelijk te richten op het voetbal. We spelen tegen AZ en dat moeten we zo goed mogelijk doen. We moeten ons focussen op de zaken die we zelf in de hand hebben", zegt Schreuder daarover. 

De trainer verwacht dat AZ direct pressie probeert te spellen. "Ik verwacht een heel agressief AZ. Ze willen winnen om in de race te blijven voor de derde plek en ze zullen zich willen revancheren voor hun verlies in de beker tegen ons. Wij spelen thuis en moeten winnen", is Schreuder duidelijk. "AZ is ook een ploeg die zelf wil voetballen en naar voren speelt. Als wij hetzelfde op kunnen brengen als in de wedstrijd tegen Utrecht, ben ik ervan overtuigd dat we tegen AZ een goede wedstrijd gaan spelen. Tegen Utrecht was het spel bij vlagen goed en creëerden we veel kansen. Het gaat er dan uiteindelijk om wat je er mee doet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner