24.04.2015 19:29

N’Toko mist wedstrijd om periodewinst

FC Eindhoven viert de 0-1 van Joey Sleegers op bezoek bij RKC Waalwijk. (17-04-2015)
FC Eindhoven viert de 0-1 van Joey Sleegers op bezoek bij RKC Waalwijk. (17-04-2015)

Jean-Paul de Jong kan in de wedstrijd tegen FC Oss vanavond niet beschikken over Chiró N’Toko. De verdediger pakte vorige week zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. Dat betekent een basisplaats voor Sebastiaan de Wilde.

Door de inbreng van De Wilde komt het aantal Belgen in de startopstelling van Eindhoven op vijf. Ook Anthony van den Hurk, Tom Boere, Paul Beekmans en Ivo Rossen ontbreken in de selectie vanwege blessures. FC Eindhoven pakt bij winst zeker de vierde periode in de Jupiler League. Bij een gelijkspel of verlies zijn de Lichtstedelingen afhankelijk van de wedstrijd MVV Maastricht – FC Emmen.

Bij de tegenstanders uit Oss vinden meer wijzigingen in de basis plaats. Zo kiest coach Willy Boessen na drie teleurstellende resultaten voor drie andere spelers. In de verdediging mogen Paul Kok en Jochem Jansen plaatsmaken voor Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik. Go Ahead Eagles-huurling Tije ten Den ontbreekt en wordt vervangen door Danny van den Meiracker op de spitspositie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner