25.04.2015 17:33

Stuttgart laat belangrijke zege glippen

VfB Stuttgart heeft zaterdag de kans laten liggen om een broodnodige zege te boeken in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van trainer Huub Stevens stond op eigen veld met 2-0 voor tegen directe concurrent SC Freiburg, maar liet de gasten toch nog langszij komen: 2-2.

Daniel Ginczek zette de thuisploeg na 24 minuten op voorsprong. Drie minuten later tilde Martin Harnik de stand naar 2-0. Adam Hlousek bracht Stuttgart vervolgens in de problemen. De Tsjech pakte in tien minuten tijd twee keer geel en moest vertrekken. Bij zijn eerste overtreding veroorzaakte hij bovendien een strafschop, waaruit Nils Petersen de 2-1 maakte. Petersen zorgde vlak voor tijd tegen tien man ook voor de gelijkmaker.

Door de remise wordt Stuttgart weer gepasseerd door Hamburger SV. De ploeg van Rafael van der Vaart won thuis met 3-2 van FC Augsburg.