30.04.2015 21:12

Galatasaray met één been in bekerfinale

Wesley Sneijder namens Galatasaray tijdens de Champions League wedstrijd tegen Anderlecht. (26-11-14)

Galatasaray staat met één been in de finale van de Türkiye Kupasi, het Turkse bekertoernooi. De ploeg van Wesley Sneijder, die eenmaal trefzeker was, won in eigen huis de eerste halve finale met 4-1 van Sivasspor.

De eerste van de twee ontmoetingen in de halve finale van de Turkse beker begon nog uiterst slecht voor Galatasaray. De thuisploeg keek namelijk na acht minuten voetballen al tegen een 0-1 achterstand aan. John Utaka was de maker van de openingstreffer. Nog voor rust stond Galatasaray op voorsprong dankzij treffers van Sabri Sarıoğlu en Felipe Melo.

In de tweede helft waren er twintig minuten verstreken toen Wesley Sneijder het duel besliste. Selçuk İnan zorgde er middels een benutte penalty voor dat Galatasaray de bekerfinale haast niet meer kan ontlopen door de 4-1 te maken. In de return op 19 mei moet Sivasspor minimaal drie keer scoren om nog kans te maken op een plaats in de finale.