05.05.2015 10:50

'Spurs wil promovendus van spits beroven'

Callum Wilson viert een doelpunt tijdens het competitieduel Reading - AFC Bournemouth. (14-04-2015)
Callum Wilson viert een doelpunt tijdens het competitieduel Reading - AFC Bournemouth. (14-04-2015)

AFC Bournemouth werd afgelopen weekend kampioen in de Championship en zal aankomend seizoen actief zijn in de Premier League. Lang kan Bournemouth waarschijnlijk niet genieten van het kampioenschap, want één van de smaakmakers staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur.

De 23-jarige Callum Wilson was afgelopen seizoen één van de aanjagers van Bournemouth. De spits was verantwoordelijk voor twintig treffers en dat is ook Tottenham Hotspur opgevallen. Volgens The Daily Mail wil Tottenham Hotspur serieus werk maken van Wilson. De aanvaller heeft zojuist zijn eerste seizoen bij Bournemouth afgesloten en stond in het verleden onder contract bij Coventry City, maar speelde nog nooit in de Premier League.

Naar verluidt hangt er een prijskaartje van ruim zestien miljoen euro om de nek van Wilson, maar dat is waarschijnlijk geen probleem voor Tottenham Hotspur. Bournemouth is bovendien van plan om mee te werken met een transfer als Wilson aangeeft dat hij graag wil vertrekken. Mogelijk wil Tottenham Hotspur zich met Wilson indekken voor een vertrek van Harry Kane. De jonge Engelsman is dit seizoen definitief doorgebroken en scoorde twintig treffers op het hoogste Engelse niveau. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner