08.05.2015 14:09

Sterren van de toekomst komen naar Nederland

Net als in de voorgaande jaren komen de grootste talenten vanuit heel de wereld naar Amsterdam voor  Aegon Copa Amsterdam, een voetbaltoernooi voor de jeugd onder negentien jaar. Dit Pinksterweekend, van 23 tot en met 25 mei, staan er weer een aantal grote clubs op het veld in het Olympisch Stadion. Als mediapartner van Copa Amsterdam is Voetbal.com aanwezig om de sterren van de toekomst aan het werk te zien.

Zo doet het vlaggenschip van de jeugd van Ajax mee aan dit jeugdtoernooi en komen de talentvolle Gunners van Arsenal met het vliegtuig naar Nederland om te strijden om de felbegeerde titel van Copa Amsterdam.  Daarmee is het rijtje met mooie clubs in het deelnemersveld echter nog niet compleet. Onze Zuiderburen leveren ook een jeugdteam af in de vorm van RSC Anderlecht. De talenten kwamen dit seizoen nog tot de halve finale in de Youth League, ook wel de mini-Champions League genoemd. Lazio en de Turkse topclub Beşiktaş zetten de jeugd aan het werk in Amsterdam.

“Het neerzetten van een sterk deelnemersveld was dit jaar het voornaamste speerpunt. Wij denken zelfs dat dit het sterkste deelnemersveld is van alle voorgaande edities van de Copa Amsterdam. Behalve dat er veel grote namen komen en aansprekende affiches op het programma staan hebben we ook een mooie mix van speelstijlen weten te creëren zodat de teams kennis kunnen maken met diverse voetbalstijlen”, vertelt de organisatie van het jeugdtoernooi aan Voetbal.com.

Bij grote clubs horen natuurlijk grote talenten. Op Copa Amsterdam hebben genoeg jeugdige voetballers gespeeld die later bij topclubs terecht kwamen. “Copa Amsterdam bewijst al sinds het startjaar in 2005 hét platform te zijn voor de sterren van de toekomst. Enkele sterren die aan onze ‘Hall of Fame’ prijken zijn Jan Vertonghen, Fabio Borini, Siem de Jong, Daley Blind, Christian Eriksen, Lucas Silva, Dennis Praet, Davy Klaassen, en Riechedly Bazoer.”

Met de sterren van de toekomst op het veld is het niet meer dan logisch dat Copa Amsterdam populair is onder de voetbalfans. “Net als de voorgaande jaren hopen we op een bezoekersaantal van rond de vijftienduizend verdeeld over de drie dagen. Rondom Aegon Copa Amsterdam wordt een heus Sportfestival georganiseerd en ook in het stadion is genoeg te beleven voor jong en oud.”

Toch zal het vooral gaan om de wedstrijden in het Olympisch Stadion. Met affiches als Anderlecht – Ajax en Arsenal – Lazio wordt er topvoetbal van de bovenste plank gespeeld in Amsterdam. “De organisatie leeft echt het hele jaar toe naar het evenement. Ondanks dat het concept bekend is en het toernooi dit jaar alweer voor de elfde keer gehouden wordt, komt er nog heel wat bij kijken. Momenteel zijn we achter de schermen druk bezig om alle losse eindjes aan elkaar te knopen zodat het toernooi straks vloeiend verloopt. Als het weer ook nog meewerkt staat niets een prachtig toernooi in de weg!”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner