10.05.2015 13:43

De Boer gunt vertrekkende Moisander afscheid

Niklas Moisander verlaat met een onprettig gevoel het veld in Arnhem. Ajax heeft zojuist met 0-1 verloren van Vitesse. (01-02-2015)
Niklas Moisander verlaat met een onprettig gevoel het veld in Arnhem. Ajax heeft zojuist met 0-1 verloren van Vitesse. (01-02-2015)

Niklas Moisander kan in stijl afscheid nemen van het Amsterdamse publiek. De mandekker vertrekt aan het einde van het seizoen naar de Italiaanse Serie A en zat daardoor veel op de bank bij Ajax, maar tegen SC Cambuur mag hij voor eigen publiek nog één keer schitteren.

De Fin staat namelijk naast Joël Veltman in het hart van de defensie. In de voorgaande wedstrijden waren het vooral Nick Viergever en Jaïro Riedewald die op de positie van Moisander stonden. Viergever schuift nu op naar de positie van linksback, Riedewald zit op de bank. Bij de Amsterdammers keert Daley Sinkgraven terug in de basisopstelling en wordt Viktor Fischer weer als spits gebruikt.

Bij SC Cambuur staat topscorer Bartholomew Ogbeche in de spits. De Nigeriaanse Fransman voetbalt ook volgend seizoen in Friesland, aangezien SC Cambuur een optie in zijn contract gelicht heeft, waardoor er één jaar aan zijn contract aangeplakt werd. 

De wedstrijd Ajax - SC Cambuur is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner