10.05.2015 16:18

Vijf minuten van Fischer bezorgt Ajax de winst

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 gewonnen. SC Cambuur kwam zondag met goede moed naar de Amsterdan ArenA, maar ging in de tweede helft kansloos onderuit. Viktor Fischer scoorde twee keer.

SC Cambuur kwam prima uit de startblokken in Amsterdam, met een kans voor Sander van de Streek in de tweede minuut. Een voorzet vanaf rechts werd aangeraakt, maar kwam voor de voeten van de middenvelder. Hij probeerde het met een volley, maar raakte de bal niet lekker in de zestien. Ajax kondigde aan goed af te willen sluiten in de ArenA, maar liet daar maar weinig van zien. Alleen Daley Sinkgraven kwam echt dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap belandde rakelings over de lat op het dak van het doel. SC Cambuur mocht blij zijn dat het met elf man de kleedkamer op kon zoeken, want Daniël de Ridder raakte de bal met zijn hand na een vlaag van verstandsverbijstering en had zijn tweede gele kaart moeten krijgen voor die actie. Vanwege het vriendschappelijke karakter van de wedstrijd hield scheidsrechter Jochem Kamphuis de kaarten echter op zak.

In de tweede helft openden beide ploegen tam, maar het was Viktor Fischer die tien minuten na de rust de sleur doorbrak. Na een knappe actie van Ricardo Kishna op de achterlijn werd de Deen gevonden voor het doel, die koel afrondde. Vijf minuten later was het weer raak voor Fischer. De spits van de Amsterdammers dribbelde, na opnieuw een bal van Kishna, de zestien in en haalde met links uit: 2-0. De Deen kreeg vervolgens een publiekswissel en daarmee ging de wedstrijd ook meteen als een nachtkaars uit. Alleen Lasse Schöne kon het publiek nog laten opveren, met een rake vrije trap zes minuten voor tijd. De Deen vond de linkerhoek met een mooie krul.

Door de nederlaag is SC Cambuur definitief klaar voor dit seizoen. De ploeg kon, als het vandaag met ruime cijfers won en PEC Zwolle met ruime cijfers verloor, in de laatste speelronde nog kans maken op de play-offs. Ajax is al langer zeker van de tweede plaats in de Eredivisie en zal zich al vroeg in het seizoen mogen melden in de play-offs voor de Champions League.

Door: Jos Boesveld