10.05.2015 22:16

Moisander tipt Ajax: "Ik zou hem halen"

Niklas Moisander heeft een bijzonder afscheid gekregen bij Ajax. De Finse verdediger vertrekt na dit seizoen bij de Amsterdammers en trainer Frank de Boer gunde de speler een waardig afscheid in het duel met SC Cambuur.

Voor Moisander werd het duel wel erg bijzonder. Voor moederdag had Ajax geregeld dat de spelers met de moeders aan de hand het veld op kwamen. Dat vond Moisander een mooi gebaar. "Mijn moeder is ernstig ziek geweest'', vertelde hij tegen  NUsport. ''Een aantal weken geleden heeft zij gehoord dat ze weer genezen is. Ik wil er niet te veel over uitweiden, maar ik kreeg het dus wel even moeilijk toen ik voor de wedstrijd met haar het veld op liep. Fantastisch dat Ajax dit geregeld heeft voor onze moeders."

Met Moisander vertrekt een ervaren kracht bij Ajax. De 29-jarige speler adviseert de Amsterdammers dan ook om meer ervaring te halen. "Ik vind deze selectie wel heel jong. En dan hadden Lasse Schöne en ik, de twee meest ervaren spelers, ook nog eens te maken met de lastige situatie dat ons contract afliep. Zoiets speelt altijd een rol, of je wilt of niet.'"

De verdediger heeft nog een tip voor de club. ''Ik denk daarom dat het mooi zou zijn als Ajax deze zomer een paar ex-spelers van de club terughaalt. Zij weten wat er gevraagd wordt en kennen Ajax door en door. Zoals Rafael van der Vaart, ja. Dat lijkt me goed voor de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner