12.05.2015 10:46

Linssen gaat aan de slag bij Willem II

Edwin Linssen probeert een medespeler te bereiken tijdens het competitieduel Almere City FC - De Graafschap. (16-03-2015)
Edwin Linssen probeert een medespeler te bereiken tijdens het competitieduel Almere City FC - De Graafschap. (16-03-2015)

Edwin Linssen is vanaf aankomend seizoen werkzaam voor Willem II. De middenvelder van De Graafschap bergt zijn voetbalschoenen op en gaat aan de slag als trainer in Tilburg.

Linssen heeft in Tilburg een contract voor één seizoen getekend en wordt bij Willem II assistent van hoofdtrainer Jurgen Streppel. Daarnaast krijgt hij de leiding over zijn eigen jeugdteam. De routinier van De Graafschap zou in eerste instantie als jeugdtrainer verkassen naar VVV-Venlo, maar die club moet bezuinigen en heeft eigenlijk geen ruimte voor Linssen.

De middenvelder is blij met zijn nieuwe baan bij Willem II. "Een zeer goed gevulde functie", aldus Linssen tegenover Omroep Gelderland. "Echt een prachtige kans die ik niet kon laten lopen. Het belangrijkste is om met talenten aan de gang te gaan om zo de stap naar het eerste team makkelijker te maken. Vrijdagavond heb ik mijn ja-woord gegeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner