15.05.2015 08:55

Trainer Sevilla: "De kansen zijn fifty-fifty"

Trainer Unai Emery van Sevilla gelooft niet dat zijn ploeg als favoriet naar de finale van de Europa League gaat. "Dnjepr Dnjepropetrovsk heeft het zelf gehaald en niemand heeft ze iets geschonken. Napoli uitschakelen is een indrukwekkende prestatie", zei de coach op de Spaanse televisie over de tegenstander in de finale op 27 mei in Warschau.

"Het wordt niet makkelijk. De kansen zijn fifty-fifty en wij zullen daar niet naartoe gaan als favorieten", reageerde Emery. Sevilla is de bekerhouder en Dnjepr Dnjepropetrovsk staat voor het eerst in een Europese finale. Sevilla won de Europa League tot nu toe drie keer, in 2006 in 2007 en vorig jaar in 2014.

In de competitie hebben de  Andalusiërs het een stuk zwaarder. De club staat vijfde en en komt met nog twee wedstrijden te spelen drie punten te kort voor de vierde plaats. Die recht geeft op Champions League voetbal. De Europa League zou uitkomst kunnen bieden, aangezien de winnaar zich direct plaatst voor de groepsfase van de Champions League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner